Het zijn toch allebei (biologische) groenten, met een oranje kleur. Ze bevatten allebei waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine C, betacaroteen, magnesium, voedingsvezels etc.
Toch zijn er essentiële verschillen tussen groenten, die je gewoon moet weten wanneer je gevarieerde en evenwichtige maaltijden wilt bereiden. En dan bedoel ik niet uitsluitend de voedingsstoffen.
In deze mini-lezing vertel ik meer over plantdelen en hun relatie met het menselijk lichaam. Deze lezing wordt geïllustreerd met een kleine proeverij.
Met deze informatie zal je nooit meer hetzelfde aankijken tegen worteltjes, prei, spinazie, bloemkool, pompoen etc. en ben je in staat om ook in jouw dag- en weekmenu een gezonde switch aan te brengen waarmee bovendien je spijsvertering wordt verbeterd.
Kosten: € 2,50
Locatie: in de Kas
Tijd: 11.30 en 14.15 (duur ong. 45 min.)
Ineke Fienieg is sinds 2009 als natuurvoedingskundige, met haar eigen praktijk Voedwel, gevestigd in het centrum van Utrecht.
Veel spijsverteringsklachten ontstaan door onjuiste bereidingstechnieken of combinaties van voeding. Daarom organiseer ik ook regelmatig vegetarische kookworkshops met natuurlijke voeding in Utrecht. Bijvoorbeeld ‘Evenwicht in de vegetarische maaltijd’ en ‘Zoet zonder suiker’.
Voedwel, natuurlijk voedingsadvies
Ineke Fienieg, natuurvoedingskundige
Nachtegaalstraat 51a, Utrecht
www.voedwel.nl | info@voedwel.nl | (030) 879 94 51