Biologische en eerlijke lifestyle markt Utrecht
Zondag 13 september 2015
Lezing; Wat is het verschil tussen een worteltje en een pompoen? Is er verschil?

   

Het zijn toch allebei (biologische) groenten, met een oranje kleur. Ze bevatten allebei waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine C, betacaroteen, magnesium, voedingsvezels etc.

Toch zijn er essentiële verschillen tussen groenten, die je gewoon moet weten wanneer je gevarieerde en evenwichtige maaltijden wilt bereiden. En dan bedoel ik niet uitsluitend de voedingsstoffen.

In deze mini-lezing vertel ik meer over plantdelen en hun relatie met het menselijk lichaam. Deze lezing wordt geïllustreerd met een kleine proeverij.

Met deze informatie zal je nooit meer hetzelfde aankijken tegen worteltjes, prei, spinazie, bloemkool, pompoen etc. en ben je in staat om ook in jouw dag- en weekmenu een gezonde switch aan te brengen waarmee bovendien je spijsvertering wordt verbeterd.

Kosten: € 2,50

Locatie: in de Kas

Tijd: 11.30 en 14.15 (duur ong. 45 min.)

Opgeven

Ineke Fienieg is sinds 2009 als natuurvoedingskundige, met haar eigen praktijk Voedwel, gevestigd in het centrum van Utrecht.

Veel spijsverteringsklachten ontstaan door onjuiste bereidingstechnieken of combinaties van voeding. Daarom organiseer ik ook regelmatig vegetarische kookworkshops met natuurlijke voeding in Utrecht. Bijvoorbeeld ‘Evenwicht in de vegetarische maaltijd’ en ‘Zoet zonder suiker’.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

Ineke Fienieg, natuurvoedingskundige

Nachtegaalstraat 51a, Utrecht

www.voedwel.nl | info@voedwel.nl | (030) 879 94 51